Inici > CONEIX-NOS

Ens especialitzem en assegurances de salut i invertim els beneficis en millorar la qualitat de vida dels nostres socis.

Qui és Montepio Girona

Montepio Girona és una Mutualitat de Previsió Social fundada el 1929 especialitzada en Assegurances de Salut i Decessos.

La nostra missió

La nostra missió és oferir a tothom la possibilitat de gaudir d’una assegurança de salut privada d’alta qualitat, procurant que alhora sigui accessible a totes les economies familiars. Amb el nostre esperit altruista, volem casar la vocació del metge amb la necessitat del ciutadà de viure amb bona salut.

Els nostres valors son Som una mutualitat de salut sense afany de lucre, per això invertim part dels nostres beneficis en accions que sabem milloraran la salut i la qualitat de vida dels nostres mutualistes.
A Montepio Girona, sempre amb tu! Aquesta afirmació tan simple és plena de significat i ho demostrem amb fets. A la nostra Mutualitat potenciem el respecte per la gent gran, premiem la fidelitat del soci; perquè ens agrada ser ben a prop quan més ens necessites.
Et sabem escoltar i volem que et sentis protegit perquè el que ens importa ets tu i els teus.
Per què montepio Girona

Mutualisme

Invertim els beneficis en la teva salut i qualitat de vida. Som una entitat sense afany de lucre.

Experiència

Montepio Girona és una mutualitat fundada el 1929.

Qualitat

Extens Quadre Mèdic amb els millors professionals de la medicina.

Acompanyament

Estem al costat dels mutualistes en els moments que importen.

Compromís

Premiem la fidelitat del mutualista, amb especial atenció per als de més edat.

12/03/1929
Nomenament del primer president: Sr. Esteve Alburnà i Codony del rimer president de Montepio
Vicepresident: Sr. J. Estalés. Vicesecretari: Sr. A. Colomer. Tresorer: Sr. M. Herrero. Vocal 2º: Sr. J. MullerasSecretari: Sr. D. Pagès. Comptable: Sr. A. Bosch. Vocal 1º: Sr. F. Batlló.

27/05/1929
Constitució del Montepio de Conductors Sant Cristòfol de Girona i Província
Es va fer la primera reunió de constitució de la Mutualitat i l’elecció de la primera Junta Directiva, amb l’assistència, com era preceptiu aquells temps, del delegat del Govern Civil.

22/06/1929
Carta del rimer president de Montepio
Es publica una carta del primer president al diari, El Autonomista, adreçada a conductors i peatons sobre la importància de respectar les normes de circulació

08/07/1929
Primera festa de Sant Cristòfol.
Actes del dia:
11.30 h. Benedicció de cotxes pel bisbe i gran desfilada pels carrers de la ciutat.
20.30 h. Banquet popular a l’Hotel dels Italians.
22:00 h. Gran ball al Saló Platea del Teatre Principal, per l’orquestra “L’Art Gironí”.

14/11/1934
Aprovació del Reglament dels Fons d’Invalidesa i de Vellesa
Es creen els subsidis de vellesa i invalidesa del Montepio.

09/06/1935
Accés a les prestacions
La Junta General aprova el reglament que permet l’accés a les prestacions sanitàries als assegurats i als seus familiars. Se sobrepassa el nombre de 500 socis.

05/07/1939
Recuperació de la festa de Sant Cristòfol
Es torna a celebrar la festa de Sant Cristòfol que s’havia deixat de fer amb motiu de la Guerra Civil. Dels beneficis de la festa: 400,70 ptes., 300 ptes. es van destinar a beneficència i 100,70 ptes. al local social.

05/01/1950
Ampliació de l’accés de mutualistes
Acord per donar entrada al Montepio a totes les persones amb carnet de conduir, fossin o no professionals del volant. Aquesta decisió va fer augmentar el nombre de socis.

08/05/1955
Rebuig a la proposta de cobrar una pesseta per cada val
Es va desestimar la proposta per considerar-la de “baixa categoria i creure que era més noble cobrar un prorrateig”.

05/12/1958
Trasllat a un nou local
Es deixa el local de lloguer del c/ del Nord i la Junta es reuneix per primera vegada al nou local del c/ Bernat Boadas.

04/08/1975
S’acorda cobrar 10 pessetes per val
L’import de les 10 ptes. per cada val es va fer efectiu a partir del mes de setembre del 1975.

06/06/1981
Canvi de Local Social
Durant una assemblea extraordinària s’accepta la proposta de canvi de local social i es donen poders a la Junta i al president per comprar el primer dels locals: l’actual seu.

30/06/1983
Inauguració del local al c/ Sant Pau de Figueres
La implantació del Montepio a les comarques gironines va fer necessari obrir a Figueres i Banyoles uns locals per atendre als nombrosos mutualistes que viuen en aquestes comarques.

06/09/1984
Introducció del català a les actes
Es redacta la primera acta en català.

08/04/1985
Encàrrec del tapís de Sant Cristòfol
Amb motiu de la inauguració de la nova sala d’actes del Montepio s’encarrega la realització del tapís amb la imatge-símbol de l’entitat. El tapís es va teixir amb la tècnica d'”alt lliç”, amb llana natural i ordit de cotó.

10/05/1985
Catalanització del nom
Acord de l’Assemblea per catalanitzar el nom del Montepio.

17/03/1986
Llar de Sant Cristòfol
Situada als baixos del C/ Juli Garreta, la Junta aprova la seva constitució amb una assignació de 600.000 ptes.

08/12/1992
Adquisició del local de Banyoles
Situat a l’av. Álvarez de Castro, 44 (actualment av. Països Catalans), l’oficina de Banyoles té una superfície de 140 m2.

12/09/1994
Giromèdic
La Llar de Sant Cristòfol passa a convertir-se en l’actual Centre Assistencial: Giromèdic

01/05/1996
Inauguració del nou edifici de Figueres
La inauguració es va fer aprofitant les Fires de Santa Creu, amb una jornada de portes obertes. Aquell dia, van visitar l’actual oficina de Figueres aproximadament 1.000 persones.

10/12/1998
Ampliació de l’entrada de socis
S’acorda en la Junta del mes de desembre que no és necessari disposar del carnet de conduir per ser soci de la mutualitat.

09/06/2000
Canvi de logotip de l’Entitat
L’assemblea General aprova la utilització del nom comercial MontepioGirona. Es manté com a nom oficial, el nom històric de Montepio de Conductors Sant Cristòfol de Girona i Província.

07/07/2000
Renovació i modernització de les Oficines Centrals
Amb motiu de la festa de Sant Cristòfol, s’inauguren les noves Oficines Centrals.

01/07/2001
Implantació de la targeta magnètica
La implantació de la targeta magnètica ha estat una millora per al soci i l’usuari. Les dades informàtiques permeten tenir al dia les visites fetes i fer-ne un control

24/04/2004
Acte inaugural amb motiu del 75è aniversari
Acte institucional a l’Auditori Narcís de Carreres de “la Caixa” amb la presència de l’alcaldessa de Girona, Sra. Anna Pagans i també de la delegada del Govern, Sra. Pia Bosch. Repartiment de diplomes als socis que complien els seus 50 anys de fidelitat al Montepio.

08/11/2004
La Cambra de Comerç de Girona distingeix el Montepio Girona en l’apartat d’entitats que han assolit 75 anys de vida
L’acte de lliurament va estar presidit pel Sr. Antoni Hostench i es va comptar amb la presència de representants del Govern i de l’Ajuntament. Va recollir la distinció l’actual president del Montepio, Sr. Jordi Lapiedra.

01/12/2015
Creació APP Guia Sanitària
Montepio Girona crea una APP on, de manera ràpida i sempre actualitzada, es pot consultar la informació corresponent a qualsevol tipus d’assistència o professional mèdic. També permet coordinar urgències, accedir gratuïtament i durant les 24h
del dia a un equip de metges per qualsevol consulta o dubte mèdic.

Espai del mutualista

01/12/2015
Espai del Mutualista
L’Espai del Mutualista és un servei on-line que ofereix una sèrie d’avantatges en la consulta i gestió de diferents serveis com ara: consultar dades personals, consultar rebuts, serveis mèdics dels darrers 24 mesos, prestacions de la pòlissa contractada…

01/02/2016
Autoritzacions On-line
Montepio Girona ofereix la possibilitat de sol·licitar on-line les autoritzacions
mèdiques de certes proves diagnòstiques.

22/09/2016
Guanyadors Premis E-Tech
Vicepresident: Sr. J. Estalés. Vicesecretari: Sr. A. Colomer. Tresorer: Sr. M. Herrero. Vocal 2º: Sr. J. MullerasSecretari: Sr. D. Pagès. Comptable: Sr. A. Bosch. Vocal 1º: Sr. F. Batlló.

15/03/2020
Inici del confinament per la pandèmia COVID-19
Malgrat la situació excepcional, la Mutualitat va adaptar a la realitat del moment per a no interrompre la seva activitat, podent continuar donant servei als seus mutualistes.

01/11/2020
Signatura de la primera pòlissa de la nova Prestació de Decessos
Dies abans s’havia incorporat aquest nou producte amb totes les seves opcions i modalitats de pagament.

29/10/2022
Llançament de la nova imatge de Montepio Girona
Amb motiu de la celebració de les Fires de Sant Narcís de Girona, es presenta la nova imatge de Montepio Girona, pròxima i moderna, com la pròpia mutualitat.

Què és una mutualitat?

Les mutualitats a Catalunya

Podem definir les mutualitats com societats de persones que exerceixen amb caràcter principal una activitat asseguradora sense afany de lucre, complementària o alternativa de la Seguretat Social, sota els principis de protecció mútua, solidaritat, gestió professional i organització democràtica.

La tradició mutualista catalana s’ha desenvolupat principalment en la prestació de serveis, significativament en l’àmbit de la malaltia i l’assistència sanitària.

Previsió social i complementarietat són elements substancials a la naturalesa de les mutualitats. Es tracta d’un model assegurador social i de proximitat, que ofereix solucions a les necessitats de protecció social dels ciutadans i ciutadanes. Aquestes característiques fan que el mutualisme sigui un instrument molt adequat per desenvolupar la previsió social complementària segons les directrius del Pacte de Toledo.

El Montepio de Conductors Sant Cristòfol de Girona i Província reuneix les característiques definidores del mutualisme català, amb alguns trets que el fan especialment singular. Nascut com una entitat de caràcter professional (Mutualitat de Conductors, tipologia d’especial tradició a Catalunya, on són presents a tot el territori), va evolucionar cap a la prestació de serveis d’assistència sanitària, cobertura també característica del mutualisme català. Al llarg de la seva història, s’ha convertit en el referent mutual a les comarques gironines, amb una vocació de servei que reuneix alhora tradició i modernitat.

Ens trobem en un moment de constant evolució de totes les entitats asseguradores, a escala europea, en el qual es presenten nous reptes de solvència i nous productes asseguradors i serveis. El mutualisme també ha d’afrontar reptes de futur.

A Catalunya, les mutualitats estan en procés continu de renovació per mantenir la seva tradició i peculiaritats, adaptades a aquest món en canvi continu. El nostre repte és, per tant, evolucionar per continuar essent competitius en el marc de la previsió social i l’assegurança.

En aquest repte, la Federació de Mutualitats de Catalunya vol també contribuir per donar el millor servei a les mutualitats de Catalunya, promovent accions de col•laboració entre les mutualitats i realitzant les funcions de lobby per defensar i potenciar aquest sector en el nostre territori.


D. Jordi Busquet Albertí
President Federació de Mutualitats de Catalunya

ISFS 2022

IERSFS 2022

CCAA INDIVIDUALS I INFORME DE GESTIÓ 2022

CCAA CONSOLIDATS I INFORME DE GESTIÓ 2022

ISFS 2021

IERSFS 2021

CCAA INDIVIDUALS I INFORME DE GESTIÓ 2021

CCAA CONSOLIDATS I INFORME DE GESTIÓ 2021

ISFS 2020

IERSFS 2020

CCAA INDIVIDUALS I INFORME DE GESTIÓ 2020

CCAA CONSOLIDATS I INFORME DE GESTIÓ 2020

ISFS 2019

IERSFS 2019

CCAA INDIVIDUALS I INFORME DE GESTIÓ 2019

CCAA CONSOLIDATS I INFORME DE GESTIÓ 2019

ISFS 2018

IERSFS 2018

CCAA INDIVIDUALS I INFORME DE GESTIÓ 2018

CCAA CONSOLIDATS I INFORME DE GESTIÓ 2018

ISFS 2017

IERSFS 2017

CCAA INDIVIDUALS I INFORME DE GESTIÓ 2017

CCAA CONSOLIDATS I INFORME DE GESTIÓ 2017

ISFS 2016

IERSFS 2016

CCAA INDIVIDUALS I INFORME DE GESTIÓ 2016

Codi ètic

MONTEPIO GIRONA disposa d’un Reglament de Prevenció de Delictes que té com a finalitat identificar les normes, procediments i eines que té establertes per evitar l’incompliment de la normativa legal amb rellevància penal aplicable a MONTEPIO GIRONA i al seu personal, i adaptar-la a l’entorn regulatori. El Reglament introdueix un programa de prevenció de delictes a través de la definició de les figures delictives de possible comissió, i de la regulació dels processos i controls que les eviten, establint-se com d’obligat compliment.

En el marc d’aquest desenvolupament normatiu, MONTEPIO GIRONA ha elaborat un Codi Ètic com un dels pilars bàsics del sistema de prevenció i de compliment normatiu, reflectint la identitat i els valors de MONTEPIO GIRONA, d’obligat compliment per als membres de la Junta Directiva, òrgans de direcció i per a tots els treballadors. El Codi Ètic ha estat aprovat en la reunió de la Junta Directiva de MONTEPIO GIRONA, en data 18 de desembre de 2018.

Vols tenir tota la informació?
En aquest document t’ho expliquem

Estatuts

Estatuts del Montepio de Conductors Sant Cristòfol de Girona i Província, Mutualitat de Previsió Social a prima fixa, on consten les modificacions aprovades en la Junta General Ordinària del dia 30 de juny 2021.

Vols tenir tot la informació?
En aquest document t’ho expliquem

Canal Intern d’informació

MONTEPIO GIRONA disposa d’un Canal Intern d’Informació. A través d’aquest, els empleats, membres de la Junta Directiva, col·laboradors i proveïdors podran enviar comunicacions o informar de qualsevol comportament il·lícit i/o il·legal, és a dir, qualsevol acció o omissió que pugui constituir infraccions del Dret de la Unió Europea (i per tant que s’enquadri en algun dels tipus que estableix el Codi Penal espanyol) o afectin els interessos financers de la Unió Europea, així com les accions o omissions que puguin ser constitutives d’infracció penal o administrativa greu o molt greu. 

L’Òrgan o persona Responsable del Sistema Intern d’informació de MONTEPIO GIRONA, com a Responsable del Sistema Intern d’Informació, garanteix la confidencialitat dels informants establint les mesures necessàries. Així mateix garantirà els drets de la persona o persones afectades, principalment la seva presumpció d’ innocència.

El Canal Intern d’Informació és gestionat per una entitat independent de la mutualitat.

Aquest Canal no tramita consultes, queixes o reclamacions de prenedors, assegurats o beneficiaris d’assegurances.

Pots accedir al Canal Intern d’Informació al següent enllaç.

.

Vols tenir tot la informació?
En aquest document t’ho expliquem